Blog

Bespaar 300 euro per jaar op het onderhoud van uw auto met Auto Onderhoud Plan

U wilt op uw auto kunnen vertrouwen en er veilig mee de weg op kunnen. Ongeplande reparaties, waarbij u uw auto tijdelijk niet ter beschikking heeft, wilt u zoveel mogelijk voorkomen, omdat ze kostbaar en onhandig zijn. Henk Jongen Auto's is officieel partner van Auto Onderhoud Plan, een handige manier om ongeplande onderhoudskosten te voorkomen door al uw onderhoud onder te brengen in een handig maandelijks abonnement.

 

Waarom regelmatig onderhoud goedkoper is

De jaarlijkse kosten voor een auto kunnen worden onderverdeeld in vaste en variabele lasten. De vaste lasten zijn onder meer de jaarlijkse apk, een autoverzekering en de wegenbelasting. Omdat elke auto geregeld onderhouden moet worden, waarbij na een x aantal kilometers of een bepaalde periode onderdelen en vloeistoffen vervangen moeten worden, zouden deze kosten ook onder de vaste lasten gerekend moeten worden.

Door slechte planning en achterstallig onderhoud kunnen er echter veel variabele kosten ontstaan. Het te laat vervangen van onderdelen en vloeistoffen voorkomt namelijk dat uw auto onverwachts langs de weg komt te staan.

Hoe werkt het onderhoudsplan?

Door al het reguliere onderhoud onder te brengen in een auto-onderhoudsplan, betaalt u maandelijks een bedrag voor het onderhoud van uw auto en hoeft u minder rekening te houden met onverwachte variabele kosten voor uw auto. Het auto-onderhoudsplan omvat:

  • Zomer- en wintercheck
  • Defecte exterieurverlichting kosteloos vervangen
  • Vloeistoffen kosteloos bijvullen (indien nodig)
  • Europese pechhulppas (inclusief pechhulp aan huis)
  • Haal- en brengservice
  • Vervangend vervoer

 Op deze manier voorkomt u achterstallig onderhoud en zorgt u ervoor dat uw auto altijd in topconditie blijft. En dit zorgt er op zijn beurt voor dat u minder vaak te maken zult krijgen met onverwachte defecten in uw auto, als gevolg van achterstallig onderhoud. En omdat de tarieven een stuk lager liggen dan bij de merkdealer bespaart u tot wel 300 euro per jaar in het onderhoud van uw auto.

Automobielbedrijf Henk Jongen Auto's uit Helmond is officieel partner van Auto Onderhoud Plan. Neem vandaag nog contact op om uw onderhoudsplan aan te vragen.

Blog 2

Uw nieuwe auto: Private lease of kopen?

Het is tijd voor een nieuwe auto. Nu stelt u zich de vraag of u een auto gaat kopen of dat het wellicht een goed idee is om van Private Lease gebruik te maken. In deze blog leggen we u de verschillen uit en laten we zien wat de voor- en nadelen zijn van deze opties.

 

Een nieuwe auto kopen

Als u een nieuwe of gebruikte auto koopt, dan is de auto – om te beginnen – volledig in uw privébezit. Dat heeft veel voordelen, omdat u kunt doen en laten met de auto wat u zelf wilt. En bent u hem zat, dan kunt u hem gewoon weer doorverkopen. Bovendien zit u niet vast aan maandelijkse betalingen voor een leasecontract.

 De nadelen van kopen zijn onder meer dat de jaarlijkse onderhoudskosten nogal kunnen verschillen. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw auto, dus als er onvoorziene reparaties moeten worden uitgevoerd, moet u dat uit eigen zak betalen. Ook zult u zelf de wegenbelasting en de autoverzekering moeten betalen. Dus als u op de korte termijn over minder geld beschikt, dan kan het kopen van een auto een risico inhouden.

Private Lease: hoe werkt het?

Bij Private Lease heeft u geen van de financiële onzekerheden die bij het kopen van een auto komen kijken. U rijdt een nieuwe of jonge auto tegen een vast maandbedrag. Al het onderhoud van uw auto, de verzekering, de wegenbelasting, liggen in dat bedrag besloten. Dus naast het leasebedrag is het enige wat u hoeft te betalen de benzine en eventuele bekeuringen.

 Het grootste nadeel van leasen is wel dat u in feite een financieel product afneemt, waar uiteraard op de langere termijn kosten aan verbonden zitten. Hoewel u wel bij voorbaat weet wat deze kosten zijn. Bent u zuinig op uw auto en strikt in het onderhoud, dan kan een koopauto op de langere termijn een stuk goedkoper uitvallen, maar met achterstallig onderhoud en ruw gebruik van de auto dat de restwaarde vermindert, kan een koopauto ook een stuk duurder uitvallen.

Die onzekerheid heeft u niet bij een leaseauto, aangezien u alleen een maandbedrag betaalt. Hou er wel rekening mee dat omdat het een financieel product is, uw leasecontract zal meewegen op het moment dat u een hypotheek wilt aanvragen, die daardoor dus lager uit zal kunnen vallen.

Meer weten over het kopen of leasen van een auto? Neem vandaag nog contact op met Automobielbedrijf H. Jongen Vof. uit Helmond.