« Vloeistoffen bijvullen»

Gepubliceerd op 19-06-2023

Het is belangrijk om regelmatig de vloeistoffen van je auto te controleren en, indien nodig, bij te vullen. Regelmatig onderhoud zoals het bijvullen van olie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof is een van de beste dingen die je kunt doen om de prestaties en de levensduur van je auto te verlengen.

Voordat je gaat bijvullen

Om te beginnen, is het belangrijk om te weten hoeveel vloeistoffen je moet bijvullen. Allereerst moet je zorgvuldig de eigenschappen en specificaties van je voertuig raadplegen om te zien welke soort vloeistof je moet gebruiken. Vervolgens moet je de reservoir- of bijvulmeters controleren om te zien hoeveel vloeistoffen je moet bijvullen.

Wat voor gereedschap heb je nodig

Voordat je begint is het goed om te controleren of je alle juiste gereedschappen hebt die nodig zijn om de vloeistoffen bij te vullen.

Afhankelijk van wat je moet bijvullen, kunnen dat een dop, een aanzuigslang of zelfs een metertje zijn. Om je vloeistoffen bij te vullen, moet je ook de juiste soort vloeistof kopen. Houd er rekening mee dat sommige soorten vloeistof alleen worden verkocht in afzonderlijke containers.

Tot slot het ‘bijvullen’

Zodra je alle benodigdheden hebt verzameld, is het belangrijk om op de juiste manier bij te vullen. Als je bijvoorbeeld olie wilt bijvullen, moet je het olieniveau controleren in de motorkap en de olie zorgvuldig toevoegen. Als je met waterstof werkt, moet je de kanaalopening controleren om er zeker van te zijn dat alles goed is.

Zorg ook dat je de flexibele slangen, schroeven en andere componenten controleert en reinigt voordat je klaar bent met het bijvullen van de vloeistoffen. Het is essentieel dat je voorzichtig bent bij het werken met chemicaliën om blessures aan jezelf en/of schade aan je voertuig te voorkomen.

Vaak is het verstandig om een professionele monteur te laten controleren om er zeker van te zijn dat je geen problemen ondervindt tijdens het bijvullen van je vloeistoffen. Als je twijfelt over welke vloeistoffen je moet gebruiken of hoe je ze moet bijvullen, geef je auto dan een bezoekje aan een professionele reparatie- of service-installatie zoals Henk Jongen auto's.

oil-g4e06c30ba-1920-1687158545.jpg